Tűzgolyóvá alakult egy új Ford Everest egy ausztrál újságíró kezei között. Peter Barnwel a News Corp Australia autós újságírója Newcastle közelében, Sydney-től 175 kilométerre északra autózott a kocsival, amikor sorra kigyulladtak a figyelmeztetőjelzések a műszerfalon. Nem sokkal később azonban minden elsötétült és a motor leállt.

“Ahogy továbbgurultam, majd megálltam, a kocsi lángba borult”- mesélte Barnwell. Előbb a motortér, majd az egész autó lángolt. A tűzoltóknak 20 perc alatt sikerült eloltaniuk a lángokat. “Alig bírtak a lángokkal, néhány anyagot alig lehetett eloltani. A szétpattanó dolgok 50 méterre beterítették az utat.”

A Ford Australia szóvivője azt nyilatkozta, hogy ez volt az első ilyen eset a típusnál. Jelenleg vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet. Az új Ford Everest modellt Ausztráliában tervezték, de Thaiföldön gyártják.

Egyelőre a Ford nem tervezi a modell visszahívását, megvárják a vizsgálat eredményét. Ugyanakkor az incidens nemcsak az eddig elkészült 1000 Everest modellt érintheti, hanem azt a 100 ezer Ford Rangert, amelyek ugyanilyen motorral és elektromos rendszerrel készültek ugyanazon a gyártósoron.