Magyarországon az elektromos és bizonyos plug-in hibrid hajtású (legalább 25 km-es elektromos hatótávolság) autókra igényelhető zöld rendszám az idei évtől, már megvan, hogy 2016-tól milyen kedvezmények vonatkoznak ezekre az autókra.

A 2016. évi adótörvény-változások alapján a zöld rendszámos autókra nem kell gépjárműadót (kW-adó) és cégautóadót fizetni, illetve ezek a járművek mentesülnek a visszterhes vagyonszerzési illeték megfizetése alól. Emellett több budapesti kerületben ingyen parkolhatnak a zöld rendszámos autók.

A zöld rendszám kiváltásának ára 8500 forint, ami nem tartalmazza az új forgalmi engedély előállításának további 6000 forintos költségét.

“A 2016. évi adótörvény-változásokban örömmel látjuk viszont ANK és MGE jó néhány korábbi javaslatát, amelyek törvénybe iktatásával az autós szakma fehérítése, és munkánk zökkenőmentesebbé tétele mellett az állam üzent valamennyi gépjárművet használó és használni szándékozó polgárának, hogy a jövő útja a környezetbarát autózás Magyarországon” – áll a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének közleményében.