A Porsche szerint Paul Walker maga felelős a haláláért 2 A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott, és kigyulladt 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában.

A filmsztár lánya, Meadow szeptemberben gondatlanságból való halálokozásért beperelte a Porschét, azt állítva, hogy az autóból fontos biztonsági berendezések hiányoztak. A Porsche válasza szerint Walker “tudatosan és önként vállalt minden kockázatot” azzal, hogy a kocsi utasa lett.

Az autógyár ügyvédei a múlt héten benyújtott iratokban úgy fogalmaztak, hogy a színész “a 2005-ös Carrera GT nagy tudású és tapasztalt használója” volt. Hozzátették: “nyilvánvalóak és ismertek voltak számára a kockázatok és veszélyek. Maga döntött úgy, hogy kiteszi magát azoknak a veszedelmeknek, amelyek a jármű használatával járnak.”

A két évvel ezelőtti autóbalesetet négy hónapos nyomozás követte, amely megállapította, hogy a balesetben szintén elhunyt Roger Rodas 151 km/h-s sebességgel vezette a Porschét egy olyan szakaszon, ahol 72 volt a megengedett.

A 16 éves Meadow Rain Walker beadványa alapján szerint a baleset idején az autó sokkal lassabban haladt, amikor a sofőr elvesztette uralmát felette. Azt is írta, hogy apja biztonsági öve hibás volt, valamint azt is, hogy az autóból “hiányoztak olyan berendezések, amelyek megakadályozhatták volna a balesetet vagy legalább lehetővé tették volna, hogy Paul Walker elhagyja a járművet”.

Rodas özvegye tavaly szintén beperelte a Porschét, a gyártó szerint azonban a sofőr halála a saját hibájából, nem az autó tervezési hiányosságai miatt következett be.