Emlékplakettet kapott Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitányától, Dr. Gyurosovics József r. dandártábornoktól Apagyi Gábor taxisofőr, akinek a segítségével a debreceni rendőrök elfogták a támadóját.

Egy férfi 2015. november 5-én kora délután beült egy taxiba, majd amikor a sofőr elvitte őt a megadott címre és a fuvar árát kérte, az utas egy késsel a bevétel átadását követelte tőle.  A 62 éves sértett nem ijedt meg, a kést kivette támadója kezéből, igaz az ujján megsérült.

Elbánt támadójával a debreceni taxis 2 A fiatalember ezután kiszállt a taxiból és menekülni kezdett, azonban a taxis utána hajtott, közben pedig a bűncselekményről értesítette a diszpécsert és kollégáit, akik hívták a rendőröket.

A taxis látta, ahogy a támadó a Létai úton futott, majd egy bozótos területen megpróbált elbújni. A sértett felszólította az elkövetőt, hogy jöjjön ki a bozótból, aminek a férfi eleget tett. A 62 éves sértett közreműködésével a helyszínre érkező debreceni rendőrök elfogták a 21 éves helyi lakost.

A Debreceni Rendőrkapitányság S. Attilát bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztette előzetes letartóztatását, ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Elbánt támadójával a debreceni taxis 3 A támadás következtében a taxisofőr az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.