A Renault-Nissan csoport rendíthetetlenül tör előre a világ legkülönfélébb piacain, még ha a legfrissebb hírek szerint nem is mindenben teljes az egyetértés házon belül. Specialitásuk az olcsó márkák, a Dacia, a Datsun és a Lada egyazon szegmens eltérő rétegeit hivatott lefedni. Eddig ügyeltek arra, hogy minimális legyen az átfedés a márkák között, de ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy álmodozzunk.

Várhatóan soha nem jut el például Európába a Datsun márka, ami alaphelyzetben nem tűnik túlélhetetlen veszteségnek, de speciel legújabb tanulmányautójuk megmozgatta a fantáziánkat.

Szerencsére nem csak a miénket, hanem néhány francia grafikusét is, akik rögtön elképzelték, hogy nézne ki a Datsun Go-Cross Daciásítva.

Ha ez az új Dacia Duster, máris megrendeljük! 2 A végeredmény határozottan lenyűgöző, és mivel két éven belül érkezik a Duster következő generációja, aktívan keressük a hullócsillagokat, hogy azt kívánhassuk: ezzel a dögös külsővel folytassa pályafutását a románok slágerterméke, amely egyébként a hírek szerint három üléssoros kivitelben is megvásárolható lesz.