Brit lapértesülések szerint a jelenlegi 4.2 V8 erőforrás helyett egy háromliteres turbómotor kerülhet az új generációs Audi RS4 orrába – csakhogy nem akármilyen feltöltővel ám!

A dízelmotoroknál már bemutatott, kipufogógáz helyett villanymotorral meghajtott turbó technológiája a jelek szerint az Otto-motorokba is átköltözhet, persze egyelőre csak a csúcsverziók esetében. A megoldás a hagyományos turbók kiegészítőjeként, a turbólyuk áthidalására szolgál.

Villanyturbós V6-ossal jön az új Audi RS4 2 Az átalakulás már elkezdődött, hiszen az új Audi S4 orrába is 3.0 TFSI blokkot építettek be, 354 lóerővel. Ugyanez a blokk kerülhet bele az RS4 verzióba, számottevően nagyobb teljesítménnyel: a jelenlegi 450 lóerős nyolchengeresnél akár 10 százalékkal is erősebb lehet, miközben CO2-kibocsátása jó 15 százalékkal alacsonyabbnak ígérkezik, amiben az is közrejátszik, hogy a villanyturbót a fékezés során visszanyert energiával táplálják.

Miközben folyik a tanakodás, az Audi már javában teszteli a jövőre színre lépő Hulkot. A képeken első pillantásra egy mezei S4 látható, csakhogy a kissé csálén felhelyezett, kiegészítő kerékívtoldatok elárulják, hogy mi is lakozik igazából az ismerős lemezek alatt.