LED-es lámpatestek, öklömnyi ködfényszórók, izmos diffúzor, krómozott idomok, vaskos küszöbbetétek – mindezeknek menniük kell, ha a Renault-Nissan feltörekvő piacokra szánt márkája, a Datsun tényleg megépíti azt a szabadidőjárművet, amelynek potenciális előtanulmánya GO-Cross néven mutatkozott be a hétvégén Tokióban.

A Datsunnal a Dacia alatti piaci sávot szerette volna kiszolgálni a Renault-Nissan szövetség, ám az Oroszországban, Indiában és Indonéziában tavaly útnak indított márka rendkívül rosszul startolt, az eladások mélyen alatta maradtak az előzetes várakozásoknak. Talán ez az oka annak, hogy a Datsun is felfelé kacsintgat – ha belegondolunk, a Duster is magasan fölötte áll a Dacia eredeti termékkínálatának, és fényesen bejött a francia-román kooperáció számítása.

Vetélytársat kap a Dacia Duster 2 Egyelőre persze még semmi sem biztos, a Datsun színtiszta formai eszmefuttatásnak tekinti a GO-Crosst, műszaki részleteket egyáltalán nem is ad meg.

Azt ellenben megerősítette a gyár, hogy jövőre új modellel bővül a Datsun kínálata: ehhez a Renault legkisebb modelljének, az Európában nem forgalmazott Kwidnek a padlólemezét fogják felhasználni.