A Generali Biztosító felmérése szerint a rendszeresen volán mögé ülő autósok főként a férfiak. Sőt, úgy tűnik, a nők sokkal inkább kerülik a vezetést: másfélszer több nő vallotta azt, hogy sosem vezet. Azok a nők pedig, akik vezetnek, jóval több kockázati tényezőt vesznek számításba.
 
A sofőrök közel 60 százalékának még egyáltalán nem volt balesete. 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy okozott már káresetet, az autósok harmada pedig vétlen fél volt autóbalesetben. A volánnál ülők jelentős része ugyanakkor elég magabiztos, és a sofőrök közel fele a leggyakoribb kockázatok egyikétől sem tart.

Kiderült, mitől félnek a legjobban a magyar autósok 1
A Generali kutatása szerint a legjobban attól tartanak a sofőrök (44%), hogy a velük utazók megsérülnek. Csak szeretteik épsége után következik a gépjárműé: valamivel kisebb arányban tartják rizikónak azt, hogy nagy költségekkel járó balesetet szenvednek (37%). Az autóval kapcsolatos anyagi károk és balesetek sokkal inkább aggasztják a női sofőröket, mint a férfiakat: különösen attól félnek, hogy túl nagy kár keletkezik, vagy balesetet okoznak.
 
Az adatok alapján az autósok 32 százaléka gondolkozik az utasok épsége érdekében kiegészítő baleset-biztosítás igénylésén, és negyedük kötne kgfb-je mellé esetleges koccanás esetén keletkezett károkat térítő önrészbiztosítást is.