Emlékeztek a V8-as Dusterre? Többször is írt róla a vezess.hu, a 380 lóerős fenevadot a Renault argentin importőre építette meg, és nevezte immár háromszor is a Dakar-ralira. A legutóbbi alkalommal bejelentették, hogy a Dacia Dusterrel azonos utcai változatból limitált szériát bocsátanak forgalomba a versenyautó tiszteletére, és bár sejtettük, hogy a félelmetes menetdinamikáról le kell mondanunk, azért titkon bíztunk abban, hogy lesz valami csavar a dologban.

Hát nem lett. Egyetlen nyavalyás extra lóerőt sem kaptak a dél-amerikai vásárlók, ám lett helyette egy csomó matrica, amelyek a Dakar emblémáját, illetve térképét ábrázolják, na meg fényes fekete alufelnik 16 colos méretben, és persze elegáns karosszériaszínek: fehér, fekete, ezüst és barna.

Brutális versenyautót idéz a legújabb Dacia 2 Ha a brutális teljesítmény hiánya csalódást kelt is, a különkiadás felszereltségére nem lehet panasz, legalábbis dél-amerikai szemmel: parkolóradar, 7 colos érintőképernyős navi, valamint USB-s rádió pótolja a lóerők hiányát. Az automata váltó és az összkerékhajtás feláras.