Már közúton tesztelik a Bugatti új szupersportkocsiját, a Veyron utódját. Korábban is láttunk már prototípusokat, ám a mostani képek érdekessége, hogy az itt látható autók már nem átalakított Veyron-kasztnival futnak. A karosszériák vonala nagyon hasonlít a szeptemberben bemutatott Bugatti Vision Gran Turismo Concept-re.


Úgy látszik, nemcsak a Gran Turismo konzoljátékhoz készült 1:1-es makett volt a Frankfurti Autószalonon kiállított gép, hanem már szondázták a látogatókat. A hatalmas C vonal a kocsi oldalán, a hátsó csík lámpája a karosszéria hátsó kilépőéle nagyon jellegzetes, így azonosítható.

A jelenleg Chiron névvel illetett modellbe is 8,0 literes, 16 hengeres motor kerül, de nem hagyományos, hanem villanymotorral pörgetett turbókkal. Az 1200 lóerős, belső égésű motor mellé villanymotort társítva épül hibrid rendszer, amely 1500 lóerőt teljesít majd.


A tervek szerint 2,5 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órára és 440 km/órás végsebességre lehet képes, így a világ leggyorsabb autója lesz. Összesen 450 darabot terveznek az új Bugattiból, amely erősebb, könnyebb és persze drágább lesz, mint a Veyron.