Egy éve már beszámoltunk a Vezess.hu oldalain a Fiat szubkompakt crossover modelljéről: a Puntóból faragott Avventura 20 mm-rel emelt hasmagassággal, kívül hordott pótkerékkel, tetősínekkel és masszív fenékburkolattal gondoskodik a ramaty utakon is megbízható, komfortos előrejutásról – mármint Indiában, ahol kizárólagosan forgalmazzák immár egy éve az autót.

Egyetlen apróság volt csak hátra: a bevezetés óta elérhető 90-93 lóerős motorok mellett lett volna igény egy nagyobb teljesítményű erőforrásra is. Ezt most, az Abarth márka indiai bevezetése kapcsán meg is kapta a modell.

Nem valódi Abarth modellről van persze szó, hiszen akkor a futóművet is át kellett volna dolgozni, aminek semmi értelme nem lett volna.

Abarth-motoros Fiat szabadidőjármű? Ide vele! 2 Helyette maradt a lágy, komfortos felfüggesztés, az 1,4 literes motor ellenben teljesítménynövelő kúrát kapott, és immár 140 lóerővel szolgálja urát. Az ötfokozatú kézi váltón (!) keresztül előre jutó hajtóerő 9,9 másodperces 100-as gyorsulást engedélyez, a hivatalos üzemanyag-fogyasztás valamivel 6 liter alatt van.

Azért hogy mégse legyen teljesen mezei az autó, beépítették az Abarth Punto fékjeit, hátul is tárcsákkal, valamint 16 colos kerekeket is kapott a modell.

A modell átszámítva 4,2 millió forinttól kapható.