Elektronikus segédrendszereikkel a modern szabadidőjárművek egyre kompetensebben mozognak úttalan utakon, expedíciós járműnek mégis kevesen választanák őket – joggal.

A Hyundai most mégis egy olyan tanulmányt készül bemutatni, amely legalábbis megjelenésében felveszi a versenyt a terepralik hőseivel.

A Rockstar Performance Garage közreműködésével létrehozott Tucson módosított lökhárítókat, egyedi tetőcsomagtartót és LED-es kiegészítő fényeket kapott. Az ablakokat lesötétítették (ennek mondjuk nem sok köze van a terepezéshez), a kerékíveket módosították, így elférnek alattuk a böszme, 32 colos terepabroncsok.

Hogy az utóbbiak adottságait legalább részben ki lehessen használni, terepfutóművet kapott a Tucson: a hasmagasság 15 centivel nőtt, a rugóstagok és lengéscsillapítók állíthatók.

A motor a szokásos 1,6-os, négyhengeres turbó, amely azonban egyedi szívórendszert kapott, Magnaflow kipufogóval és egyéb módosításokkal. Teljesítményadatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, és arról sincs szó, hogy átdolgozták-e az összkerékhajtást – gyanítjuk, nem.