A legfrissebb pletykák szerint a BMW 9-es néven új luxusautót készít. Úgy hírlik, hogy a közeljövőben bemutatkozó következő generációs Rolls-Royce Phantom padlólemezét használnák, amelyre alumínium, illetve szénszálas műanyag felhasználásával készült karosszériát szerelnének.

Egyesek szerint a 2014-ben bemutatott Vision Future Luxury Concept jegyeiből építkeznek majd tervezők, mi jobban örülnénk, ha a 2013-ban megálmodott BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé kerülne gyártásba.

Persze a BMW piackutatói jobban tudják. mire harapnak a gazdagok, de egy ilyen modell, akár kupé, akár limuzin formával érkezik házon belül is konkurenciát jelenthet. Persze azt is megszokhattuk az elmúlt évtizedben, hogy a prémiumgyártók már a legkisebb igényre is rányomulnak.

Ha megvalósul a 9-es sorozat, akkor várhatóan az alapmodellekbe 3,0 literes benzines és dízelmotorok kerülnek, az erősebbekbe 4,4 literes V8-as turbó. A csúcsmodell várhatóan a V8-as benzinmotorra alapozott hibrid lehet, hiszen egy V12-es blokk használata már igen nehézkes a mostani emissziós normák mellett.

Amellett, hogy az összes a márkánál elérhető luxusszolgáltatást kínálná az új modell, feltehetően már képes lesz a vezető nélküli közlekedésre is.  A BMW 9-es megjelenése 2019 előtt nem valószínű.