2009 óta van piacon a Škoda Yeti, amely ennek megfelelően 2016-ban utódot kap majd. Úgy tűnik a Škoda nem is egy hanem több modellt tervez a szabadidő-autó utódjának. Először készül majd egy a Yetinél nagyobb, majd egy kisebb városi járgány.

A designer, X-Tomi készített egy rajzot arról, milyennek képzeli a Škoda Yeti utódját. Az szinte biztos, hogy a szeptemberben bemutatott új Volkswagen Tiguan MBQ padlólemezére épül majd a terepes Škoda is, így a magyar tervező is a német modell alapjait rajzolta át.

Elődjéhez képest az új Yeti jelentősen hosszabb lesz és a tengelytávolság is bővül. Így a Skodától megszokott nagy hátsó lábtér és tágas csomagtartó itt is az ajánlat rész lesz. Később elképzelhető hétszemélyes kivitel is.

A Volkswagen-konszern turbós benzines (1,2, 1,4 és 2,0 literes) és dízelmotorjai (1,6 és 2,0 literes) mozgatják majd a kocsit, amely első- és összkerékhajtással is piacra kerül. Az ötödik generációs Haldex rendszer az első kerekek kiprögésekor indít nyomatékot hátra, fix zárás nem lesz elérhető hozzá.  A hatfokozatú kéziváltót hétfokozatú duplakuplungos automatára lehet cserélni.