Rajthoz áll Sebastien Loeb a 2016 januárjában, Argentínában és Bolíviában zajló következő Dakar-ralin. A kilencszeres rali-világbajnok, illetve a Pikes Peak rekordot is tartó, jelenleg a WTCC-ben versenyző pilóta a Peugeot-val indul a sivatagi versenyen.

A francia versenyző felkészülésként elindul az október elejei Marokkó-ralin is.  Szüksége is lesz a gyakorlásra, hiszen az utóbbi időben csak zárt pályán és aszfalton versenyzett és csapattársai is bombaerősek.  Cyril Despres ötször nyerte meg motoron a Dakart, Carlos Sainz autóval nyerte meg a Dakart, Stephane Peterhansel összesen 11-szer győzött a sivatagi versenyen.

Persze Loeböt sem kell félteni, hiszen kiváló versenyző, a rali-világbajnokságon 46,2 százalékos rajt/győzelem százalékkal rendelkezik. Ahogy 78 WRC-s győzelménél ezúttal is Daniel Elena navigál majd a 41 éves versenyzőnek. A monacói navigátor szintén intenzív képzést kapott és kap a verseny előtt.

Loeb az említett versenyen kívül idén egyszer már tesztelte a Peugeot versenyautóját, amelyből Sainz kapja a legújabb 2016-os fejlesztésűt, Loeb az idei Dakaron már használt autóval indulhat.

Mint Loeb elmondta, rengeteg új dolgot kell megtanulnia, többek között, hogy nagyon vigyázzon a kocsira, hiszen több, mint két hétig tart a verseny, az úthibákat nem megkerülni kell, hanem keresztül mennie rajtuk, illetve korábban soha nem vezetett még dízel versenyautót sem.

Ha kíváncsi vagy a Peugeot terepszörnyére is, kattints és megismerheted!.