Gyilkossággal fenyegetett meg egy járókelőt az a vélhetően katari illetékességű autóvezető, akit videóra vettek, amint padlógázon közlekedett egy lakó-pihenő övezetben.

Szombaton éjjel egy Porsche 911 versenyzett egy katari rendszámú Ferrari LaFerrarival, elszáguldva egy csapat gyerek mellett. Az autó egy luxusvilla előtt állt meg, miután a hibrid Ferrari túlmelegedett, és amikor a sofőrök észrevették, hogy egy járókelő filmre veszi őket, elkezdtek vele kiabálni.

“Azt követelte, hogy kapcsoljam ki a videót. Amikor megmondtam neki, hogy közterületen jogom van filmezni, felém pöckölte a cigarettáját, rám uszította a házat őrző testőröket, majd azt mondta: megölethetnélek, és semmi bajom se lenne.”

Amikor a szomszédok kihívták a rendőröket, az egyik sofőr azt állította, övé mindkét autó, és diplomáciai mentességet élvez. Ezek után a rendőrök nem tehettek semmit, ám elkérték és kielemezték a videofelvételt, amin látszik, hogy stop-tábláknál hajtottak át megállás nélkül, keskeny utcákon száguldoztak, és időnként súrolták is egymást.

Az is látszik a filmen, ahogy egy csapat gyerek mellett elsuhannak a kocsik.

Nem egyértelmű, hogy a két ámokfutó vendég volt-e a luxusvillában, vagy ők az új bérlők.