Nemzetközi összehasonlításban ritkán találkozhatunk magyar szempontból olyan pozitív statisztikai adattal, mint amire az üzemanyagtöltő állomásokon elkövetett, üzemanyaghoz kapcsolódó bűncselekményeket böngészve bukkant a Pénzcentrum.hu.
Egy friss felmérés szerint Németországban tavaly több mint 86 ezren hajtottak el fizetés nélkül a benzinkutakról (2013-ban több mint 91 ezren), addig Magyarországon mindössze 204 olyan lopást (beleértve a betöréses lopást) regisztrált a rendőrség 2014-ben, ahol az elkövetés tárgya benzin vagy gázolaj volt.
Németországban nyaranta minden ötödik bűncselekmény az üzemanyaghoz köthető. A legdurvább a helyzet Berlinben, ahol egyetlen töltőállomásra 24 üzemanyaglopás jut évente, de nem sokkal marad el ettől sok más német város sem. 
Sok elkövető kamu rendszámmal és kibővített üzemanyagtartállyal dolgozik. Ráadásul Németország tranzitország, a tapasztalatok szerint sok külföldi is ingyen tankol, aztán nem tudják rajtuk behajtani.
A Pénzcentrum.hu szerint Magyarországon a Pest megyei benzinkutakon a legrosszabb a helyzet, míg a képzeletbeli szégyenfal második helyét az elmúlt évek összesített adatai alapján Fejér megye, a harmadikat pedig Budapest foglalta el.