A Formula E következő évadában a BMW-nek jut a főszerep – na nem a mezőnyben, hanem a kísérő kocsik terén. Miután eldőlt, hogy az orvosokat idén is elektromos i3-asokkal szállítják, a felvezető kocsi pedig továbbra is a BMW i8 lesz, most egy újabb ökomodellel gyarapodott a kiszolgáló flotta: a BMW bemutatta a műszaki mentésre szolgáló X5-öst.

Hibrid BMW terepjáró lesz az elektromos F1 műszaki mentőkocsija 2 A konnektoros hibrid X5 xDrive40e hajtáslánca teljesen gyári állapotú, az autót azonban olyan extrákkal szerelik fel, mint a fényhíd, a kiegészítő LED-es reflektorsor, vagy a pálya menti kommunikációhoz elengedhetetlen rádiók.

A BMW X5 xDrive40e kétliteres benzinmotoron alapuló hibrid hajtáslánca 313 LE összteljesítményt ad le, a maximális rendszernyomaték 450 Nm. Az autó akár 31 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemben, 6,8 mp alatt gyorsul százra, átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig csupán 3,3 l/100 km.

A nagy hibrid mellett a BMW C evolution villanyrobogó két példánya is szerephez jut a verseny háttérmunkálataiban; a 120 km/óra végsebességű, 100 km hatótávolságú kétkerekűek taxiszolgálatot teljesítenek majd.

Hibrid BMW terepjáró lesz az elektromos F1 műszaki mentőkocsija 3 Emlékeztetőül: a 2014/15-ös Formula E-szezont az ifjabbik Nelson Piquet nyerte, a csapatok között az Alain Prost nevével fémjelzett e.Dams diadalmaskodott. Az idei évad október 17-én veszi kezdetét, tíz országban összesen tizenegy futamot rendeznek.