A CL Mercit egy filmforgatáshoz égették ki ilyen alaposan

A CL Mercit egy filmforgatáshoz égették ki ilyen alaposan

Cs. László 2012. július 25-én és 2012. szeptember 13-án hitelszerződést kötött, és egy-egy személyautót vásárolt. Mindkét jármű esetében elkezdte fizetni a törlesztőrészleteket, azonban néhány hónap elteltével a gépkocsikat a hitelintézet tudta és beleegyezése nélkül értékesítette.
Ezt követően a gyanúsított 2013 októberében vett át javításra egy személyautót a fővárosban. Cs. László azt ígérte a sértettnek, hogy a javítási munkák elvégzése után az autót visszaviszi. Az ígéret ellenére azonban a járművet nem adta vissza, hanem azzal sajátjaként rendelkezett, és eladta.
A gyanúsított egy tárnoki férfit 2013 októberében keresett fel azzal, hogy egy törött autót adjon el neki. A sértett közel két és fél millió forintot adott át a gyanúsítottnak, de az autót nem kapta meg. Rövid idő elteltével Cs. László ismét felkereste a férfit és adásvételi szerződést kötött vele újabb két, külföldről behozott jármű megvételére. Ekkor több mint hárommillió forintot vett át a sértettől.
A 36 éves férfi 2013. július 18-án azt ígérte egy ismerősének, hogy az autóját a hónap végéig értékesíti. A nő át is adta a járművet a gyanúsítottnak, aki azzal sajátjaként rendelkezve eladta az autót, a tulajdonosnak azonban az ezért kapott pénzt nem adta oda.
Cs. László két autót is kikölcsönzött 2015. május első hetében egy Budapest, XVI. kerületi telephelyről, amelyeket a határidő lejártát követően visszavitt ugyan, de a járművekből több alkatrész is hiányzott. A gyanúsított 2015. május 30-án vett bérbe egy autót Budapesten, amelyet a meghatározott időpontig nem vitt vissza. Az autót a rendőrök július 28-án Érden megtalálták, és lefoglalták.  
Egy százhalombattai ismerősének 2015. június első napjaiban tett olyan ígéretet, hogy az autóját értékesíti. A járművet átvette a tulajdonostól, majd azt egy kölcsön fedezeteként adta tovább egy fővárosi férfinak. Így a sértett sem a gépkocsit, sem annak árát nem kapta vissza a gyanúsítottól. A járművet az érdi nyomozók július 23-án Budapesten lefoglalták. Budapesten vett bérbe járműveket a 36 éves férfi 2015. június 3-án és június 26-án is, de a kölcsönzőkbe ezeket az autókat sem vitte vissza a megadott időpontig, azokat ismeretlen helyre rejtette.
Eladásra hirdetett egy autót Cs. László, amelynek kapcsán a vevőtől 2015. június 29-én 50 ezer forint előleget vett át, azonban az autót nem adta oda a sértettnek a megbeszélt időpontig, és az előleget sem adta vissza.
Cs. László a jelenlegi adatok szerint több mint 20 millió forint kárt okozott a sértetteknek. A férfit a nyomozók hétfőn Érden fogták el, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették. Elrendelték előzetes letartóztatását is.
(a kép illusztráció)