A Budapesten hétfő este történt vihar és a heves esőzés következtében több aluljáróban állt a víz, a pesti oldalon több városrészben áramszünet volt. A város több, mélyebben fekvő pontján bokáig-térdig ért a víz. A Nagykörút jelentős részén, a Kálvin téren, de a budai oldalon is több helyen nem működtek a közlekedési lámpák.

A Vámház körúton beszakadt az úttest, emiatt lezárták a Szabadság hidat, illetve a Vámház körutat a Fővám tér és a Lónyay utca között.
Fotók a budapesti özönvízszerű eső pusztításáról 1
A Szépvölgyi utat is lezárták a Bécsi útnál, mert ott is beszakadt az útpálya. A VIII. kerületben, a Teleki téri csarnok sarkán is ugyanez történt.


Nézzék meg képeinket a viharról

Fotók a budapesti özönvízszerű eső pusztításáról 3 Kattints a képre! Galéria nyílik
Több mint száz helyen dolgoztak a fővárosi tűzoltók, szinte mindenhol vizet kellett eltávolítani vagy autókat kiszabadítani. Budapesten 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, és a tömegközlekedés elősegítésére az aluljárókból is szivattyúzták a vizet a tűzoltók.
  Fotók a budapesti özönvízszerű eső pusztításáról 4    
HA VIDEÓKAT NÉZNE A HÉTFŐI VIHARRÓL, AKKOR IDE KATTINTVA, KORÁBBI CIKKÜNKBEN MEGTALÁLJA AZOKAT IS.

Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

Autóval ilyen körülmények között nagyon óvatosan tanácsos közlekedni. A dízelek esetében a szívócső magassága a határ, a benzinesek esetében már a gyújtásrendszer alsó pontjának bevizesedése is megállítja a kocsit. Érdemes lassan hajtani, mert a nagyobb tempó magasabb vízoszlopot hoz létre a kocsi előtt.

Mit tehet vízkár esetén, ha beázott az autója? A képre kattintva jönnek a válaszok.

Fotók a budapesti özönvízszerű eső pusztításáról 5