Itt az új, zöld rendszám. Hónapok óta hallani róla, és mostanra elkészült. A zöld rendszám megjelenése szolgáltat majd jogalapot az elektromosautó-tulajdonosoknak járó különböző kedvezményekre. Ha megvalósulnak a korábban tervezett ötletek, akkor engedélyezett lesz a buszsáv használata az elektromos autók számára (ez például Norvégiában is így van), ingyenes lesz a parkolás a töltőhelyeken, de lehetnek új adókedvezmények is. A zöld rendszámosok akár a tervezett dugódíj alól is mentesülhetnek.

A zöld rendszám bevezetését a Jedlik Ányos Tervben rögzítették először, amelyet a kormány idén nyáron fogadott el. A zöld rendszámot a szeptember 30-i határidő előtt sikerült bevezetni, a tervek szerint a plug-in hibridek tulajdonosai is igényelhetik majd.

 
Az elektromobilitás széles körű elterjesztése érdekében létrehozott Jedlik Ányos Klaszter munkacsoportjai szeptember 30-ig teszik le a kormány asztalára az elektromobilitást elősegítő ösztönző csomagra vonatkozó javaslatukat, amely már konkrét törvénymódosítási ajánlásokat is tartalmaz. A cél, hogy 2020-ig a Magyarországon forgalomban lévő autók mintegy másfél százaléka elektromos jármű legyen.
Nem hivatalos forrásból a Vezess.hu úgy tudja, hogy a zöld rendszám nem jár majd csak úgy: harmincezer forintos illetéket kell fizetni érte. 
Új rendszámot vezettek be Magyarországon 1
 
Kíváncsi vagy, milyen terveken dolgozik a kormány a villanyautózás kapcsán? Olvasd el a Vezess exkluzív interjúját Glattfelder Béla államtitkárral.