A városi Captur és a kompakt Kadjar fölé pozicionálja új, hétszemélyes szabadidőjárművét a Renault. A 2017-ben érkező típus műszakilag a Renault-Nissan Szövetség másik lábának sarjából, az X-Trailből merít, de a közelmúltban megújult Nissan SUV ugyanúgy piaci vetélytárs lesz, mint a KiaHyundai család nagy szabadidőjárművei, vagy a Škoda jövőre érkező óriása.

A hétszemélyes Renault terepes merész orra a közelgő Mégane-éval lesz rokon, körvonalaiban pedig leginkább a (vele azonos padlólemezen nyugvó) Kadjart idézi majd. Arányai valamelyest eltérőek, elegánsabbak lesznek, de nem annyira, hogy veszélyeztessék az Espace helyzetét – a közelmúltban átlényegült buszlimuzin szabadidő-járműves jegyekkel igyekszik bebiztosítani magát a SUV-bolond piacon.

Jön a Renault hétüléses SUV-ja 2 Ugyanakkor a Renault illetékesei szerint nem csak ezért nem veszélyezteti egymás vadászterületeit a két modell: a sportosabb, fiatalosabb SUV elsődleges felvevőpiaca Ázsia lesz, ahol az Espace nem tud vagy nem is akar gyökeret verni.

A modell neve még rejtély, ám a Captur és a Kadjar (no meg a Koleos) után nem lepődnénk meg, ha ‘K’ hanggal kezdődne a típusnév.