Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón, Szalay Balázs tereprali-versenyző navigátorán, és az orvosok a szeptember 9-re tervezett felülvizsgálaton döntik majd el, hogy a másodpilóta folytathatja-e pályafutását.
Az Opel Dakar Team pénteki közleménye szerint a tavaly december végén, az Africa Race elnevezésű viadalon elszenvedett csigolyatörése miatt Bunkoczi már 19 órát töltött a műtőben, legutóbb két fémlemezt tettek a gerincébe, amelyet tíz titáncsavar rögzít.
Ez a kép még az első műtét után készült, decemberben
Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón 1
Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón 2

Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón

Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón

Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón 5
Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón 6
Fotó megosztása:
Újabb gerincműtétet hajtottak végre Bunkoczi Lászlón 7
“Folyamatosan járok vízi edzésekre, és egyre jobban érzem magam, kivéve azt a huszonöt centis vágást, ami a hátamon van, mert az még húzódik” – idézte a közlemény a navigátort, aki azt mondta, azért kellett újra megoperálni, mert fájt a dereka, és a már műtött gerincét még inkább stabilizálták. 
“Úgy készülök, hogy januárban újra autóba ülhetek. Öt hónapom van addig, ami ha akarom sok, ha akarom kevés, de minden nap teszek valamit azért, hogy vissza tudjak térni a versenyzéshez, mert ez mindennél jobban motivál.”
Szalayék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar-rali korábbi útvonalán rendezett Africa Race-en, de december 30-án, a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az Opel Mokka pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört, emiatt kellett megműteni.