Több mint 1600 gyorshajtót fogott a dán rendőrség öt órán belül, amikor egy automatikus sebességellenőrző rendszert működtető járművet (ATK) helyezett ki szerdán egy autópályára. A bírságok összértéke több millió koronára rúghat.

A traffipaxot a Koppenhágát Helsingorral összekötő szakaszra telepítették ki, ahol útmunkálatok miatt 50 kilométeres óránkénti sebességkorlátozást vezettek be ideiglenesen. (Hova máshova tették volna? Esetleg oda, ahol a gyorsahjtások miatt sok baleset volt korábban? – a szerk.)

Jár a taps az egyenruhásoknak!

Több mint 1600 gyorshajtó 5 óra alatt 1
A helyi rendőrség az első órában 402 olyan autósról készített felvételeket, akik 59 kilométeres óránkénti sebességgel vagy még gyorsabban hajtottak a megfigyelt szakaszon.
“Hosszú évek óta vagyok rendőr, de sosem láttam még ehhez hasonlót” – nyilatkozta Kim Soerensen, az észak-zealandi rendőrség illetékese. A lefülelt gyorshajtóknak kiküldött bírságok összértéke elérheti a 4 millió dán koronát (166 millió forint).
A dán autósok többnyire törvénykövetőek, ugyanakkor az enyhébb gyorshajtás nem szokatlan az észak-európai országban sem, ahol egyébként rendkívül alacsony a közúti balesetek száma.
Kim Soerensen szerint a rendőrség nem a pénz miatt települt ki az érintett szakaszra. “Továbbra is folytatjuk az autópálya ellenőrzését” – tette hozzá.
MTI