Bár elvileg szeptemberben már teljes szépségében megcsodálhatjuk, egyelőre masszívan álcázva rója tesztköreit a Nürburgringen a Kia egyik húzómodelljének utódja.
Az új generációs Sportage (nem tudunk arról, hogy a Kia is változtatna az elnevezésen, mint a testvérmárka Hyundai) a tavalyi KX3 tanulmányautó jellegzetes formai elemeit mutatja. Nincs okunk feltételezni, hogy a végleges modell jelentős mértékben eltérne az eredeti koncepciótól.
Egy fontos ponton mégis módosulhat az autó: az eredeti tanulmány nagyobb tengelytávja ellenére rövidebb volt a jelenlegi modellnél, amit leginkább a csomagtartó sínylett meg. Ezen alighanem változtatni fog a gyár, és megnyújtja az autó farát, hogy a praktikum ne szenvedjen csorbát.
Az utastérben alapos, de józan változások várhatók: a kezelőszervek a megújult Cee’d modellcsaládból lehetnek ismerősek, a 7 colos érintőképernyő fejlett infotainment-rendszert takar.
Alakul a Kia új kompakt szabadidőjárműve 3
A hajtásláncok terén teljes őrségváltásra számítunk: megjelenhet a friss, háromhengeres turbómotor, valamint a duplakuplungos sebességváltó, erősödik a dízelmotor. A zajkultúrát minden bizonnyal tovább finomítják majd.