Novembertől már a márkakereskedésekben is elérhető lesz az új Opel Astra. Alig fél évvel később pedig követi őt a sportosabb kiadás, a még későbbre datált OPC alá pozicionált GSI modell.

A pontos műszaki adatok természetesen még nem ismertek, azokra majd szeptemberben derül fény, de a becslések szerint az Opel aligha adja alább 250 lóerőnél: ezzel behozhatná lépéshátrányát a Focus ST-vel, a Peugeot 308 GTI-vel és a leggyengébb, de legnagyobb presztízsű Golf GTI-vel szemben a rüsselsheimi civil sportmodell.

Majdnem kész az Opel új sportkompaktja 2 A tekintélyes teljesítményt várhatóan az Insignia kétliteres turbómotorja állítja majd elő, bár nincs kizárva, hogy a Peugeot és a Mini példáját követve tüzes 1,6 literes motorra vált az Opel. A dízelváltozat, illetve a kombi még nem nyert megerősítést, ám valószínű, hogy mindkettőt megépíti az Opel.

Optikailag józan, de határozott módosításokra számítunk: izmosabb első lökhárító, vaskosabb küszöbtoldatok, megnövelt kerekek és hátsó diffúzorutánzat határozza meg a nép kedvére való megjelenést. Szintén látványosak a pirosra festett féknyergek.

Majdnem kész az Opel új sportkompaktja 3