Változhat a kötelező biztosítás 1
Változhat a kötelező biztosítás 2

Változhat a kötelező biztosítás

Változhat a kötelező biztosítás

Változhat a kötelező biztosítás 5
Változhat a kötelező biztosítás 6
Fotó megosztása:
A vadkárra vonatkozó biztosítást az új vadgazdálkodási törvénybe építenék be, amelynek koncepciójáról a napokban zárult le a vita és várhatóan jövő év elejétől lép hatályba – írja a Magyar Nemzet.
Jámbor László a lapban megjelent interjúban elmondta, gyakran fordul elő, főleg nyáron, hogy a vidéki utakon vaddal ütköznek az autók vagy a teherautók. Jámbor azt is elmondta, hogy Nyugat-Európában mindenütt bevett gyakorlat, hogy köthető biztosítás vadkárra, és van, ahol ezt a kötelező felelősségbiztosításba építették be. 
Az OMVK szándéka az, hogy Magyarországon is bevezessék ezt a biztosítási formát, mivel jelenleg csak az egyik nagyobb társaság kínál ilyen lehetőséget.
A vadkárra vonatkozó biztosítást akár a casco részeként is nyújthatják, de ha az ügyfél nem köt ilyet, akkor lehetővé kell tenni számára, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás keretében szerződhessen gépjármű vadütközésre is. A Magyar Nemzet értesülése szerint az állam nyitott erre a javaslatra, amit valószínűleg nehéz lenne áremelés nélkül beemelni a rendszerbe.