Öt ember tolt az úttesten, az emelkedőn egy lerobbant temetkezési furgont, amikor egy személyautó hátulról beléjük hajtott. A furgont tolók közük ketten életveszélyesen, hárman pedig súlyosan sérültek. A helyszínre három mentőautó és két mentőhelikopter érkezett.
A sofőr elmondása szerint későn vette észre a külső sávban autót toló embereket, fékezéskor az autója megcsúszott, irányíthatatlanná vált és összeütközött az előtte lévőkkel.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint két személyautó ütközött össze a 76-­os számú főúton, Nagykapornak és Kisbucsa között, a 43­-as kilométerszelvény közelében a Zalaegerszeg felé vezető oldalon. 
A temetkezési furgont tolták, elütötték őket 1
A temetkezési furgont tolták, elütötték őket 2
A balesetnek öt súlyos sérültje van, ketten életveszélyes, hárman pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, értük mentőhelikopter érkezik a helyszínre. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és segítenek a sérültek ellátásában. A mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.
A temetkezési furgont tolták, elütötték őket 3
A temetkezési furgont tolták, elütötték őket 4
A temetkezési furgont tolták, elütötték őket 5

(Forrás: MTI/ZAOL.HU)