Jelentős és érthető fáziskésésben van a Seat: míg a megújult Volkswagen Sharant már vezettük is, az azzal azonos Alhambrát csak most érte utol a frissítés.
A ráncfelvarrás egyáltalán nem zilálja össze az utcaképet, az új modell LED-es hátsó lámpákat, módosított hűtőrácsot és márkajelzést, friss színeket és keréktárcsákat kapott, és ezzel vége is a külső módosításoknak. Az utastérben új színek, új kormánykerék és módosított kapcsolók jelzik a váltást.
Fontos újítás ezzel szemben a teljesen átdolgozott, takarékosabb és tisztább üzemű (Euro6) motorkínálat. A háromféle 2,0 literes dízelmotor (115, 150 vagy 184 LE) mellett két benzines is szerepel a kínálatban, az 1.4 TSI 150, a kétliteres 220 lóerőt tud. A közepes dízel összkerékhajtással is kérhető, a belépőmotor kivételével mindenhez rendelhető a 220 lovas csúcsblokknál széria DSG váltó. 
Szintén új az infotainment rendszer, nagyobb felbontású képernyővel és gyorsabb processzorral. Kérhető navigációs rendszer és okostelefon-integráció (Mirror Link) is.
Alapáras a másodlagos ütközést megelőző automata fékrendszer, újdonság a holttérfigyelő rendszer.
Megújult a Seat Alhambra 3