Friss: 
Mint utóbb kiderült, a buszon utazó gyerekek között is vannak könnyű sérültek. Az autóbuszon huszonnyolc gyermek és két kísérő felnőtt utazott, ők mindannyian Liptódon táboroztak. Épp Mohácsról tartottak vissza a szálláshelyükre, mikor a baleset történt. A tűzoltók kiérkezéséig mindannyian elhagyták a járművet. Az ütközés során négy gyermek és egy felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett.
A gyermeket elszállító mentesítő buszjárat rövid időn belül megérkezett a baleset helyszínére. A tűzoltók felsegítették a diákokat a járműre, majd a csomagok átpakolásáról is gondoskodtak.
A beavatkozók példaértékű magatartásként értékelték annak a magyar kamion sofőrnek a tettét, aki az elsők között látta meg a balesetet, és járművével keresztülfordulva, azonnal elzárta az 57-es főutat a Pécs felől érkező járművek elől, biztosítva ezáltal a mentőerők zavartalan közlekedését és munkáját.

Korábban: 
Heten, köztük gyerekek sérültek meg autóbusz és kamion ütközése következtében Babarcnál, az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjában – tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A busz sofőrjét tűzoltók szabadították ki a fülke roncsai közül, ő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A mentők a buszon utazó huszonnyolc gyerekből ötöt könnyű sérülésekkel vittek kórházba, rajtuk kívül egy felnőtt is könnyebben megsérült. Mentőhelikopter vitte kórházba a súlyosan megsérült buszsofőrt.
Az 57-es út érintett szakaszát a mentés idejére lezárták, az autóbusz utasait mentesítő járat viszi tovább.

Forrás: MTI, bama.hu