Vasárnap rajtol el a 2015-ös Pikes Peak, a világ legismertebb hegyi versenye, ahol autósok és motoros harcolnak az idővel, hogy a lehető leggyorsabban érjenek fel a csúcsra, azonban az idei megmérettetés nem lesz felhőtlen.
Carl Sorensen motoros sajnos már nem állhat rajthoz hétvégén, ugyanis a szabadedzésen olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Több motoros is egyszerre indult el az edzésen, köztük Sorensen is, és mikor elértek a célhoz, feltűnt nekik, hogy egyikük nem érkezett meg. Ekkor még arra gondoltak, hogy társuknak műszaki problémai akadtak, de később kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet.
A szervezők azonnal félbeszakították a szerdai programot, mikor tudomást szereztek róla, hogy az egyik motoros eltűnt. A keresést megkezdték, és hamarosan rá is bukkantak az akkor már halott versenyzőre.
“Carl szerető férj, apa, testvér, fiú és barát volt, aki óriási humorérzékkel rendelkezett és szenvedéllyel versenyzett. Családjával együtt osztozunk a gyászon és fájdalmon, fogadják legmélyebb részvétünket” – írta a Pikes Peak szervezősége a balesetről szóló hivatalos közleményben.
Carl Sorensen volt a hatodik motoros, aki életét vesztette a verseny 99 éves fennállása óta. 2014-ben Bobby Goodin volt a szerencsétlen áldozat, előtte 2005-ben volt az utolsó tragédia az eseményen.
Így küldik a motorosok:


A legendás hegyi versenyt 1916-ban alapította Spencer Penrose, ezzel pedig a második legrégebbi technikai sport az Egyesült Államok történelmében. Az alábbi videóból minden fontos információt beszippanthatsz a versenyről.