A verseny meghirdetésével a rendőrség célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét felhívja a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, és a szabályosan közlekedő családokat példaképként állítsa a többi közlekedő elé.

A vetélkedőre olyan gyermekes családok jelentkezhettek, amelyekben legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, és a gyerekek életkora 6-18 év között van.

A családi vetélkedő döntőjét vasárnap Mogyoródon, a Hungaroringen rendezték. A versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek. A KRESZ-tesztet számítógépen töltötték ki B kategóriás személygépkocsi-vezetői, valamint kerékpáros témakörben.

A gyakorlati feladatok autós és kerékpáros ügyességi pálya teljesítéséből, elsősegélynyújtásból, valamint forgalomban történő vezetésből állt, amit oktatók értékeltek. A Hungaroring adottságait kihasználva egy átlagtartó vezetésen kellett részt venni a versenypályán, majd a speciális tanpályákon (vezetéstechnikai, offroad) a családfők bemutathatták vezetéstechnikai tudásukat.

A verseny fődíját, egy Škoda Fabia Combi típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. közösen ajánlotta fel. A döntőt a Nagy család nyerte Baranya megyéből. Második helyezést ért el a Böröczi család Somogy megyéből, míg a harmadik helyen a Győr-Moson-Sopron megyei Michl család végzett.