Május 1. és 31. között 3,41%-kal nőtt a személysérüléses közúti balesetek száma a tavaly május végi adatokkal összehasonlítva. A halálos és a könnyű sérüléses balesetek száma nőtt, míg a súlyos kimenetelű balesetek száma csökkent. A balesetben meghaltak száma 40 százalékkal nőtt, míg a súlyosan sérültek, valamint az ittasan okozott balesetek száma csökkenést mutat.

A májusi, összességében véve kedvezőtlen baleseti adatok a január 1. és május 31. közötti időszak teljesítményére is hátrányosan hatottak. Egy hónapja, április végén a halálos áldozatok és a súlyosan sérültek száma még alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest, május végén ez már csak a súlyosan sérültekre igaz.

Az előzetes adatok alapján január 1. és május 31. között összesen 5739 személysérüléses közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, mely 1,74%-kal magasabb a 2014 első öt hónapjában regisztrált értéknél.

Az összes közúti baleseten belül a halálos balesetek száma 4,95%-kal nőtt, a tavaly május végi 202-vel szemben idén tíz balesettel több, azaz 212 halálos kimenetelű baleset helyszínére riasztották a hatóságokat. Hasonlóan növekedés jellemzi a könnyű sérüléses balesetek alakulását (ezeknek a baleseteknek a száma 3752-ről 3877-re nőtt), míg a súlyos sérüléses balesetek számában az adatok 2,19%-os csökkenést tükröznek. Május végéig összesen 235 fő vesztette életét közúti balesetben hazánk útjain, 17 fővel több, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Az ittasan okozott közúti balesetek alakulását továbbra is kedvező tendencia jellemzi. Idén május végéig kereken 100 fővel kevesebben, összesen 493-an okoztak személyi sérüléssel járó közúti balesetet szeszes italtól befolyásolt állapotban, ami jelentős, 16,86%-os csökkenést jelez.