Amint azt a közelmúltban a vezess.hu megírta, az Audi felvette a Tesla Motors által odadobott kesztyűt, és hamarosan tisztán elektromos szabadidőjárművel rukkol elő; állítólag már ősszel bemutatják a vadonatúj modell prototípusát.

A legfrissebb hírek szerint viszont a BMW-nek is kellene egy szelet az emissziómentes tortából. Az Automotive News szakfolyóirat egy független elemzőre hivatkozva azt írta, az i3 és az i8 után logikus folytatása volna az öko modellcsaládnak egy szabadidőjármű. Ezt ugyanúgy az Egyesült Államokban építenék, mint jelenleg az X5-öst, ami már csak azért is okos döntés volna, mert a legfőbb ellenfél, a tervezett Tesla Model X is mindenekelőtt az USA-ban számíthat vásárlóközönségre.

A BMW ugyan a maga részéről színtiszta spekulációnak nevezte az ötletet, és ezen túlmenően nem is kommentálta azt, mégis van ráció a gondolatban, hiszen a SUV világszerte közkedvelt anyukamobil, amely ritkán lépi túl a lakott település határait, és leginkább az otthon-iskola-sportpálya-bevásárlóközpont négyszögben mozog.

A meccsnek egyébként koránt sincs vége: a Tesla vezére, Elon Musk már tavaly beszélt arról, hogy fantáziát lát a pick-up piacban…

Képünkön a BMW X5 xDrive40e hálózatról tölthető hibrid szabadidőjármű.