A helyszínek kiválasztásának legfőbb szempontja az volt, hogy jelezzék a veszélyes, nehezen belátható útkanyarulatokat, sávelhúzások íveit, valamint hogy megerősítsék több kijelölt gyalogos-átkelőhely útburkolati jeleit.

Budapest szinte összes kerületében végeztek ilyen munkálatokat, így a II. kerületi Budakeszi út több pontján telepítettek prizmákat a gyalogátkelőhely védelme érdekében, akárcsak a XIV. kerületi Örs vezér téren, valamint a XVIII. kerületben az Üllői úton.

A gyalogátkelőhely védelmét és a veszélyes útkanyarulat jelzését együttesen szolgálják az Árpád fejedelem útja Szentlélek teret érintő szakaszánál elhelyezett prizmák, de ugyanebből az okból történt prizmás fejlesztés a XVII. kerületben a Baross utca és a Szabadság utca találkozásánál.

A veszélyes útkanyarulatok, ívek szükségessé tették a prizmák elhelyezését többek között a Fehérvári út, Kitérő út kereszteződésénél, a Budapesti út és a Thököly út találkozásánál, valamint a XVIII. kerületben a Kettős Körös út több pontján. A BKK Közút további helyszíneken folytatja a prizmák elhelyezését.