Június elején mutatkozott be az új Opel Astra. A német modellt ötajtós karosszériával láttuk eddig, de biztosak lehetünk benne, hogy elődeihez hasonlóan az új generációból is készülnek további karosszériaváltozatok is.

Egy magyar designer X-Tomi megrajzolta, szerinte milyen lesz, ha elkészül az Astra szedán, kombi, illetve háromajtós karosszériával.  Mint írja a 3 ajtós változat az 5 ajtóshoz képest laposabb a tetőt, valamint 2cm-rel ültetett a karosszériát kapott. A kombi és a szedán is megőrizte az ötajtós orrát és a jellegzetes C oszlop is visszaköszön, kissé módosított formában.

Bár az új Astra arányai közel állnak az előzőhöz, öt centivel rövidebb, és 26 mm-rel alacsonyabb a jelenlegi modellnél, de a tengelytáv is két centivel csökkent. Az új Opel Astra legalább 130, de akár 200 kilóval könnyebb elődjénél. Motorjai 95-200 LE közöttiek, lesz 1,0-s benzines és 1,6-os dízel is.

Az Astra felismeri a jelzőtáblákat, megakadályozza a sáv elhagyását, kijelzi a követési távolságot, és ha túl gyorsan közelítünk az előttünk haladóhoz, magától fékezi kezd. Van még tolatókamera, holttérfigyelő, LED-es gfényszór és parkolórobot is.