A Reuters adatközlése alapján a június 1 – június 5 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4,9%-kal drágult, a gázolaj ára 0,4%-kal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,0%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Június 3-án, szerdán 3 forintos benzin áremelést jelentettek be. 
Jövő héten tovább drágulhat a benzin 1
Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását, valamint a pénteken életbe lépett áremelést figyelembe véve június 10-én, szerdán 2-3 forintos újabb benzin áremelést jelenthetnek be, a gázolaj ára várhatóan nem változik.
A Brent spot kőolaj ára a héten 59-63 dollár között változott, heti átlagban 0,2 dollárral, 0,4%-kal csökkent az olajár. Az árak a héten erőteljesen ingadoztak, az első két napon nőttek, azt követően csökkentek. Pénteken az OPEC döntés után, intenzív kereskedés mellett csupán 10 cennttel drágult a Brent. 
Az árak heti ingadozását főképp az OPEC pénteki értekezletének döntésével kapcsolatos várakozások okozták, a különböző stratégiák eredője mozgatta az árakat. Az árak emelkedése irányába hatott az amerikai kiváló foglalkoztatási adat is. Az amerikai kőolajfúrások száma a héten néggyel csökkent, de több régióban már növekedést mutat a fúrások száma. Az amerikai olajtermelés a fúrások csökkenő száma ellenére tovább bővült.