Néhány héttel ezelőtt a vezess.hu munkatársa kipróbálhatta az Opel Astra következő generációs modelljét. A formavilágról akkor még nem nyilatkozhattunk, a kocsikat álcázva adták ki az újságíróknak. Most viszont kiszivárogtak az újdonság hivatalos(nak tűnő) fényképei, így már a szeptemberi világpremier előtt negyed évvel láthatjuk, milyen lesz az alsó-középkategória új trónkövetelője.

Feszes vonalaival, modern karakterű fényszóróival a gyönyörű Monza tanulmányt idézi a K Astra, miközben az Adam lebegő C oszlopa is ihletet adott a tervezőknek. Hiába frissebb a dizájn, a karosszéria főbb arányai nem változtak a kifutó típushoz képest.

Az oldalfalat és a motorháztetőt éles törésvonalak tagolják, különösen izgalmas a kerékíveket összekötő, ívelt él, amelynek kiindulási pontjában irányjelző fényt helyeztek el.

Nem véletlenül tűnnek high-tech-nek a fényszórók: adaptív LED-es egységekről van szó, amelyek képesek szelektíven kitakarni a pászma egyes szelvényeit.

A beltérben jobb anyagminőség és rendezettebb ergonómia vár ránk, a nyomógomb-rengeteget kiirtották, helyébe érintőképernyő lépett, Android- és iOS-támogatással.

A további részletekre eredetileg szeptemberben számítottunk, de a képek megjelenésével értelmét vesztette a titokzatoskodás, így elképzelhető, hogy villámgyorsan bemutatják a modellt.


Forrás: carpassion.it