A 18 éves Addil Haroon még le sem tette az autóvezetői vizsgát, amikor beült egy bérelt Audi A6 volánja mögé. Az autószerelőnek tanuló ifjú rendkívül meg volt elégedve saját vezetési képességeivel: a közösségi médiákon keresztül több barátjával is megosztott egy fényképet, amit menet közben készített a sebességmérő óráról: a fiatalember 230 km/órával száguldott. Egy barátja annak is tanúja volt, amint Addil Haroon nagy sebességgel haladva a térdei között tartott telefonján SMS-t ír.

Mindössze egy nappal később a hajnali órákban az épp csak nagykorú fiú és néhány ismerőse elkezdtek versenyezni Manchester belterületén. Az 50 km/óra sebességkorlátozás ellenére közel 130-cal száguldott, amikor áthajtott egy piros lámpán, és oldalról nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak, amely szó szerint kettészakadt; vezetője, egy 24 éves fiatalember, szörnyethalt.

A tavaly novemberben történt tragédiát követően az illetékes bíróság ezen a héten hozta meg ítéletét: gondatlanságból elkövetett emberölésért, valamint vezetői engedély és felelősségbiztosítás nélküli autóvezetésért hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és ugyanennyi időre eltiltották az autóvezetéstől.