Elkészül a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút-Széll Kálmán tér csomópontban az eredeti forgalmi renddel közel megegyező rend szerint lehet majd közlekedni, jelzőlámpás irányítás mellett. A Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorba jelenleg átvezető ideiglenes átkötőutat ugyanakkor lezárják.

A Krisztina körútról a Dékán utca felé tartóknak is a nagy csomópontban kell majd jobbra kanyarodniuk, ehhez külön forgalmi sáv áll majd a rendelkezésükre. A Margit körútról a Krisztina körút felé haladók a téren továbbra is két forgalmi sávot vehetnek igénybe, ezek vonalvezetése kis mértékben változik.
 
További változás, hogy a Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti, alsó szakaszát mindkét irányban lezárják, ezért a Várfok utca felől érkezők csak a Csaba utcán át tudnak majd a Krisztina körútra kikanyarodni.
 
A Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér előtti szakaszán feloldják a sávlezárást, ezáltal a tér átépítése előtti forgalmi rendhez hasonló sávkiosztással lehet haladni ezen az útszakaszon. A városból kifelé vezető irányban újra két forgalmi sáv áll rendelkezésre. A Szilágyi Erzsébet fasorból a Krisztina körút felé vezető útpályán egyelőre továbbra sem lesz jelzőlámpás szabályozás a Széll Kálmán téri csomópontban, ezért az erre tartóknak változatlanul elsőbbséget kell adniuk a Margit körút felől érkezőknek.
 
A Dékán utcából a Margit körút felé haladó forgalom számára a téren belül biztosított visszakanyarodó sáv helye kis mértékben változni fog, de a visszakanyarodás lehetősége továbbra is biztosított.
 
Az új forgalmi rendnek köszönhetően a Krisztina körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé a téren áthaladók a forgalmi körülmények javulásra számíthatnak, várhatóan csökkennek a forgalmi torlódások. A többi, fontosabb irányt sem érinti majd hátrányosan az új közlekedési rend, a jelenlegi állapothoz képest nem kell nagyobb fennakadásokkal számolniuk. Jelentősebb forgalmi hatása a Várfok utca alsó szakaszának lezárása miatt kell számítani, a BKK javasolja, hogy aki teheti, kerülje el a Várfok utcát.