Váratlan és értelmetlen tragédia rázta meg az Új-Mexikó állam legnagyobb városában, Albuquerque-ben élőket: egy helyi vállalkozó és egy 12 éves fiú életét vesztette, további három, kisebb gyermek pedig kritikus állapotban van, miután felborult az a tizenhét méteres emelő, amelynek kosarában tartózkodtak.

A berendezés tulajdonosa és üzemeltetője a közelben élők szerint a környék egyik legkedvesebb alakja volt, imádta a gyerekeket. Alighanem azok beszélték rá, hogy vasárnap kora délután vigye fel őket a rögtönzött kilátóba. A férfi állítólag mindig odafigyelt a biztonságra, ezúttal azonban nem rögzítette az előírások szerint a kosaras emelőt: le sem állt vele a szállító teherjárműről, csak úgy, annak platójáról nyújtotta ki teljesen a gémet.

Szélvihar borított fel egy darut, két halott 2 Egy szemtanú elmondta, hogy pár másodperccel a tragédia előtt még beszélgetett a gyerekekkel: megbeszélték, milyen csodálatos fentről a kilátás, a következő pillanatban pedig egy szélroham felborította az emelőt, amely elemi erővel csapódott a földnek, magával rántva a teherautót is.

A gép tulajdonosa a helyszínen, egy 12 éves fiú a kórházban szállítás közben halt meg. A másik három gyerek annak köszönheti életét, hogy ezek ketten a kosár aljára tolták őket; orvosaik szerint azonban még nincsenek túl az életveszélyen.