A nagykörúti villamosok ettől a naptól a dél-budai végállomásuktól ismét a Széll Kálmán tér M-ig, a felújítás alatt álló tér Vérmező út menti oldalán kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek. Ezt megelőzően pénteken és szombaton elbontják az Oktogonnál kialakított ideiglenes végállomást, ezért ezen a két napon a Combinók dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza tér M-ig viszik az utasokat, ahonnan a Széll Kálmán tér M felé a 4-6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni.

Péntekről szombatra virradó éjszaka 0 és 4 óra között a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár. A két hónapig tartó felújítás eredményeként javult a villamospálya állapota, ezáltal a villamosok menetideje is csökken.

Május 22-től a Margit körút Keleti Károly utcai csomópontjában, majd május 23-tól a Rómer Flóris utcában, a Margit utca-Mecset utca szerpentinen, valamint a Margit körút-Fekete Sas utca csomópontban is visszaáll az eredeti forgalmi rend. A nagykörúti villamospálya-felújítás befejezésével május 24-től a közúti forgalmat érintő, korábban bevezetett korlátozások a Szent István körúton és a Teréz körúton is megszűnnek. A Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is kell majd forgalomkorlátozásokra számítani.