Az üzemanyagárak 2014 második felében kezdődő csökkenésének hatására többet tankoltak az autósok a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai alapján: több mint hat százalékkal nőtt az elmúlt évben értékesített üzemanyag mennyisége a korábbi évhez képest.

Ezen belül is kiugró a prémium termékek iránti érdeklődés növekedése a szektorban: a prémium benzinekből tavaly 21,1, míg gázolajakból 25,6 százalékkal vásároltak többet. A hazai Lukoil töltőállomásokat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. által készíttetett lakossági felmérés eredményei alapján ebben a csökkenő árak mellett a prémium üzemanyagok kedvező megítélése is fontos szerepet játszik: minden második vásárló azért dönt a magasabb minőséget képviselő benzin vagy gázolaj mellett, mert tapasztalatai szerint ezek használatával kevesebbet fogyaszt a gépjármű.

A válaszadók 45 százaléka azt emelte ki, hogy kímélik az alkatrészeket a prémium üzemanyagok, így megéri tankoláskor inkább ezeket választani. Az autósok harmada a dinamikusabb vezetési élményt jelölte meg döntése okaként.