Diódás nappali világítás, finoman áttervezett fényszórók, új rajzolatú keréktárcsák, friss színkínálat jellemzi a megújult SEAT Ibizát. Az utastérben is inkább érezzük, mint tudjuk a változásokat: módosult a kormány, a légbeömlők, a rádió és a műszerpark; a műszerfalat új, puha tapintású anyag borítja. 
Alaphelyzetben tehát ennyi, de ha van képzelőerőnk, többet ki tudunk hozni az új Ibizából: kétszínű keréktárcsák, új színkombinációk teszik látványosabbá a három- és ötajtósból, valamint kombiból álló családot. A felszereltség is gazdagabb lett: fáradtságérzékelő, ütközés utáni, másodlagos karambolt megelőző robotfék, valamint egy sor multimédiás fejlesztés került a kocsiba, a digitális rádiótól kezdve az okostelefon-integrációig. 
Megújult a SEAT Ibiza

Megújult a SEAT Ibiza

Motorikusan a 75 lóerős, egyliteres háromhengeressel indul a sor, ugyanez a motor turbófeltöltővel 95 és 110 lóerőre képes. Az 1,4 TSI 150 lóerővel és  hengerlekapcsolással viszi a prímet. Dízelből 75-105 lóerő közötti teljesítmény közül választhatunk, egyes motorokhoz DSG váltó is kérhető.
A leheletfinoman megújult Ibiza ősztől kapható, jövőre viszont már érkezik a következő generációs modell.