Az első negyedévben a Tesla 154,2 millió dollár veszteséget könyvelt el az egy évvel korábbi 49,8 millió dollárral szemben. Értékesítési árbevétele 52 százalékkal 893,3 millió dollárra emelkedett.

A Tesla az első negyedévben 10 ezer járművet adott át. A Tesla idei éves tervében 55 ezer jármű gyártása szerepel, ebből a második negyedévben 11 ezret készül átadni. Tavaly a Tesla 31 650 darabot adott el a Model S-ből.

Várhatóan a harmadik negyedévben kerül piacra a Tesla új modellje, a Model X SUV. A Model S-nél olcsóbb Model 3 bemutatását 2016 márciusára, értékesítésének startját pedig 2017-re tervezi a Tesla.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint a múlt heti bemutatás óta a Tesla már több mint 38 ezer megrendelést kapott a megújuló energiaforrások hasznosítását forradalmasító, falra szerelhető “Powerwall” akkumulátor telepekre. A Tesla kiadásait az elmúlt negyedévben – a Model X piacra vitelének előkészítése mellett – éppen a Powerwall akkumulátorokat gyártó üzem kivitelezési költségei emelték meg.