Tavaly 19 lejárt műszakis autót gyűjtöttek be Szegeden a közterület-felügyelők, pedig a roncsokat díjmentesen le lehet adni. Egy 1,5 milliós BMW-re is felkerült a figyelmeztetés, ugyanis érvényes műszaki nélkül parkolt az utcán. – írja a délmagyar.hu
Milliós BMW kerülhet bontóba, vigyázz nehogy így járj 1
Alig több mint egy óra alatt 5 műszaki nélküli, az utcán “felejtett” autót találtak a szegedi panelok tövében, pedig a KRESZ előírja: érvénytelen hatósági jelzéssel legfeljebb 10 napig lehet a kocsikat közterületen tárolni. A Rókusi körúton rendszám nélküli Toyotát, a közeli Puskás utcában egy 2014-ben lejárt műszakis Ford Mondeót találtak a hírportál munkatársai. A Szatymazi utcában egy Suzuki Ignis várta jobb sorsát, a Gyöngyvirág utcában egy magára hagyott Fiat.
A legmeglepőbb egy kívülről jó állapotban lévő, tizenéves, 530-as BMW volt, melynek a szélvédőjére a napokban került fel a közterületesek figyelmeztetése. Az autóra a Budapesti körúton akadtunk, ára az egyik internetes autós portál szerint legalább 1,5 millió forint.
A helyi önkormányzat információi szerint, tavaly 19 darab érvénytelen hatósági jelzéssel közterületen tárolt autót szállítottak el Szegeden a közterület-felügyelet intézkedésére.
A szabályozás nemcsak a rendszám nélküli, hanem a lejárt műszakival rendelkező kocsikra is vonatkozik. Mind a rendőrség, mind a közút kezelője kérheti az autók eltávolítását.
Levélben és a helyszínen a szélvédőre tűzött üzenetben is értesítik az autó gazdáját, hogy 30 napja van cselekedni, mielőtt elviszik a járművet. Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, a tulajdonosok át sem veszik a hivatalos iratot. Az elszállítást követően még fél évig tárolja az autót, ennek a költsége 300 ezer forintra rúg, amit nem fedez a roncs bontása sem.
(forrás: délmagyar.hu)