Vádemelést javasol a rendőrség egy 20 éves szlovák autós ellen, aki néhány hónapja fizetés nélkül hajtott el több hazai a töltőállomásról.

A pozsonyi férfi 2014. december 7-én kora délután egy mosonmagyaróvári benzinkúton tankolt autójába. Az üzemanyagot nem fizette ki, beült a járművébe és távozni akart a töltőállomásról. A kútkezelő a bliccelőt megpróbálta visszatartani és gépkocsija elé állt. A sofőr hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindult és járműve előtt tolta a sértettet, aki egyensúlyát vesztve az aszfaltra zuhant.

A tolvaj nagy sebességgel elhajtott, de a parkolóból kivezető úton egy szabályosan közlekedő gépkocsinak, majd a füves padkára sodródva jelzőtáblának ütközött. Ezután kiszállt és gyalog próbált menekülni, de feltartóztatták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Az intézkedők megállapították, hogy a nem rendelkezik jogosítvánnyal.

Elkapták az óvári benzintolvajt 2 A férfi kihallgatásán beismerte, hogy négy alkalommal tankolt gázolajat és benzint két mosonmagyaróvári töltőállomáson, ahonnan fizetés nélkül távozott. A lopott üzemanyagot értékesíteni akarta. A rendőrök az autója csomagtartójából műanyagkannákba töltött benzint foglaltak le.

Az ügy aktualitását az adja, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást most zárta le a 20 éves pozsonyi férfi ellen. Üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával az ügy iratai vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.