Kis híján emberhalállal végződött az a támadás, amelyben memphisi (Tennessee, USA) középiskolás diákok bántalmaztak egy férfit.
Az áldozat, a 35 éves Orrden Williams Jr. éppen egy idős hölgyet segített oda autójához egy benzinkúton, amikor mintegy harminc tizenéves rohamozta őt meg. Egyikük ököllel arcon ütötte, majd a többiek folytatták a támadást, amit többen mobiltelefonjukkal filmre vettek. A férfi autójához menekült, amelyben három hónapos kisfia ült, ám mire sikerült beszállnia, és magára zárni az ajtót, számos további ütést elszenvedett. A fiatalok ezt követően megrongálták az autóját, majd továbbálltak.
“Komolyan eszembe jutott, hogy kiveszem a kesztyűtartóból az önvédelmi pisztolyomat. Akkor jó néhányan nem mentek volna ma haza.” – mondta később a férfi, aki végül súlyosabb sérülés nélkül megúszta a riasztó incidenst.
A múlt pénteken történt támadást követően szerdán tartóztatták le az első támadót, a 19 éves Joe Brittmant; azóta másokat is kihallgattak. Az agresszió oka továbbra sem ismert. Egyes szemtanúk szerint a fiatalok már jó pár perce randalíroztak a benzinkúton, megfélemlítve az arra járókat; Williams pedig megpróbálta elzavarni őket. 
A benzinkút vendégei és alkalmazottai a támadás idején magukra zárták az üzlet ajtaját; elmondták, hogy néhány tinédzser megpróbálta betörni azt.