Múlt pénteken hajnalban öt, símaszkot viselő férfi ugrott ki egy Mercedes kombiból London délnyugati részén. Egyenesen egy akkor megálló autó felé futottak, és rátámadtak a kocsiból kiszálló két fiatalemberre: egyiküket elkergették és megkéselték, a másikat viszont leütötték, megkötözték, és bedobták a Mercedes csomagtartójába, majd elhajtottak vele.
A támadás helyszíne, másnap reggel. A rendőrség egyelőre senkit nem tartóztatott le.

A támadás helyszíne, másnap reggel. A rendőrség egyelőre senkit nem tartóztatott le.

A támadás helyszíne, órákkal később. A rendőrség egyelőre senkit nem tartóztatott le.


Az elrabolt egyetemistát nem sokkal később néhány kilométerrel odébb, az út szélén találták meg a rendőrök. Mint kiderült, az autóban egy fogóval kínozták meg, és fehérítőt itattak vele. A húszéves Motaz Zaidot rendkívül súlyos állapotban szállították kórházba, az orvosok 50 százalék esélyt adtak neki a túlélésre. 
“A fiam súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán és a torkában. Már magához tért, de képtelen beszélni, és fájdalmai vannak, ha nyel” – mondta a támadás másnapján a fiatalember édesapja, aki szerint a támadást egy szerencsétlen autóbaleset váltotta ki.
A fiú egy koccanásos balesetben megkarcolt egy másik autót, amelynek a tulajdonosa pénzt követelt tőle a kár fejében. “Ha nem fizetsz 400 fontot (165 ezer Ft), felgyújtjuk az autódat” – fenyegették meg a fiatalembert pár nappal a támadás előtt.
Motaz Zaid jelenleg is kórházban van, rendőrségi védőőrizet alatt. Megkéselt társát azóta kiengedték a kórházból.
Nyitóképünk illusztráció
Az autópálya belső sávjában megállt, majd kiszállt kocsijából és sétálni kezdett egy nő. Normális?

Megkínozták, mert megkarcolt egy autót 3