A logika és a jogszabály egyaránt azt írja elő, hogy az ember kanyarodás után ugyanabba a sávba érkezzen, mint amiből indult – külsőből a külsőbe, belsőből a belsőbe. Ezt az egyszerű szabályt felejtette el a 92 éves Ira Caldwell, amikor csütörtökön kora délután a floridai Orlando városában Cadillac-jével jobbra kanyarodva hirtelen sávot váltott, és bevágott egy bordó színű Chevrolet-val közeledő, 20 éves nő elé.
Ha az idős férfi reflexei és rutinjai felett már eljárt az idő, a másik sofőré talán még ki sem alakultak: a fiatal nő nem tudott megállni, nekiütközött az előtte termett autónak, majd lecsúszott az útról, és elgázolt három útmunkást, aki egy közeli vízelvezető mélyedésben dolgoztak. 
A három férfi (34, 35 és 40 évesek) azonnal életét veszítette. Társaik, akik egy darut üzemeltettek, sértetlenül úszták meg a tragédiát.
Az elhunytak az előírások szerint gondoskodtak saját biztonságukról: a láthatósági mellény mellett fényvisszaverő kerítés mögött dolgoztak, legalább 6 méterre az úttól.
Caldwell több mint 20 évvel ezelőtt szerzett jogosítványt, azóta ez volt az első balesete.